Robin Meerman

Oct 30, 2018

New York baby! Tips, hotspots & adventures

BLOG!

THE

Yes baby! Meteen na het hoogseizoen en de laatste bruiloft van mijn werk ben ik samen met vriendin (en ‘collega’) Wianda in het vliegtuig gestapt voor een weekje weg. Het was tijd voor een week avontuur in New York City. Mijn tweede keer, Wianda’s eerste keer en het was echt te gek! Als je nog nooit in New York bent geweest en je een beetje van de stad houdt, dan moet je deze stad echt op je lijstje zetten. Let’s go go gooo! 

Ik kan niet kiezen wat ik het leukste vind aan deze gigantische stad, want ik vind eigenlijk de hele vibe die in New York hangt geweldig! Vooral het feit dat het gewoon zo groot (en tof) is! Overal zijn mensen, verschillende mensen. Van grote tot kleine, van dunne tot vollere, elk geloof, elke leeftijd, elke huidskleur en allerlei verschillende type mensen: je vindt ze overal in New York city! Ik heb minuten lang (het liefst zou ik dit uren lang willen doen) mensen gekeken en genoten van de diversiteit van de stad. Wil je wat tips of inspiratie, lees dan snel verder…

 

Where are you staying?
Je begint natuurlijk met het boeken van je vliegticket en daarna je verblijf. Kies je voor een redelijk prijzig hotel midden in Manhattan of voor een Airbnb in of rondom Manhattan? Juist, ik zou ook kiezen voor een betaalbare overnachting: Airbnb dus. Je hebt echt Airbnb’s door heel New York, in elke wijk. Wanneer je midden in Manhattan zit zal je meer betalen dan in een wijk rondom Manhattan. Wij betaalden echt niks (zo’n 30 euro per nacht per persoon) voor een mooi, netjes en tof appartement in Brooklyn, net achter Williamsburg (leuke hippe jonge wijk net aan de overkant van Manhattan). Ik zou bij het boeken van een overnachting kijken of je in de buurt van een fijne metrolijn/ verbinding zit en of het een veilige wijk is.

Uber, taxi or public transport?
Voor zo’n 33 dollar kun je op bijna elk metrostation een metrocard voor een week kopen, dus ben je langer dan 5 dagen in de stad, dan zou ik dit zeker doen! Met deze kaart kun je namelijk 7 dagen onbeperkt met de metro door heel New York reizen. Scheelt je een hoop geld aan Ubers (die zijn gelukkig wel overal, 24/7), taxi’s of vele kilometers lopen 😉

Good to know: 
Let erop dat je voor veel ‘attracties’, zoals het uitzicht bekijken van het Empire State Building of een Hop on Hop off bus, online van tevoren al tickets kan kopen. Dit moet wel vaak met een creditcard, maar scheelt je weer in de rij staan voor tickets.

Download je google maps van de wijken waar je gaat komen zodat je offline je kaarten kan lezen en niet snel verdwaald 😉 Nog handiger is het downloaden van een speciale New York app waarbij je ook direct toegang hebt tot de enige echte NY subway map. Erg erg erg handig! Ik vond de app Eric’s New York super overzichtelijk en fijn. Wanneer je deze app online even download, kun je hem altijd offline gebruiken: handy!

Let’s explore the city:
Naast alle welbekende highlights (zoals bijvoorbeeld het Empire State Building, Top of The Rocks, Central park, Brooklyn Bridge, Times Square, Grand Central Station en 5th Avenue) vonden wij het juist leuk om niet elke dag vol te plannen met toeristische ‘attracties’. Af en toe gewoon rondlopen in een random wijk en wel zien waar we uitkomen is net zo leuk. Je bent namelijk in New York (ohyeaaaah), daar gebeurt altijd wat (echt altijd en overal) dus je maakt gegarandeerd iets leuks mee.

Zo kun je uren mensen (en het te gekke uitzicht van Manhattan) kijken bij Dumbo in Brooklyn, net aan het einde van de Brooklyn Bridge (oke, alsnog best toeristisch), maar deze mega hippe wijk zit vol met leuke tentjes om te eten en drinken, wordt elke 5 minuten gebruikt voor een trouwfoto’s (geloof me, je kan hier uren bruidjes kijken), ook kan je hangen in een park en gewoon genieten van het uitzicht, rondjes lopen of lekker uit eten en dan ook nog allerlei verschillende soorten mensen kijken. Love it!

Nog een tip die ik zelf niet veel vaker had gehoord is de kabelbaan tram van Manhattan naar Roosevelt Island (en andersom). Ik ga niet te veel vertellen (al zeggen foto’s en filmpjes op internet al genoeg), de rit duurt maar zo’n 5 minuten, maar het is het echt dubbel en dwars waard en daarbij gratis wanneer je een metrocard op zak hebt.

Download the Urban Journalist app:
Voor meer tips, hotspots en do’s verwijs ik je graag door naar mijn lijstje in de Urban Journalist app. In New York werd ik overgehaald door Timo (van de Urban Journalist app) om hem te downloaden en te gebruiken en dit ben ik gaan doen (yes Timo, it worked haha). In deze app kan iedereen zijn/ haar favoriete plekken van overal ter wereld in handige lijstjes zetten per land/stad. Mega leuk en superhandig! Je kan in deze app onder andere mijn lijstje, maar ook die van heel veel andere mensen vinden.

Zie hier een kleine samanvatting van onze awesome week New York in beeld #canwegoback ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De toffe foto’s op deze pagina zijn gemaakt door de getalenteerde Wianda Bongen!

ENJOY!
X

Hope you had fun reading my story!

you said

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HEY BABE, LEAVE A COMMENT!