Robin Meerman

Oct 16, 2018

Robin, met een maatje meer-man


BLOG!

THE

Ik ben Robin, met een maatje MEER-man en dit is mijn verhaal:

Toen ik jonger was ben ik veel gepest om mijn lichaam (en dan echt heel erg gepest). Oh wat kunnen kinderen en pubers gemeen zijn! Voor zolang ik me al kan herinneren ben ik de grootste van mijn familie- en vriendenkring en mijn overgewicht is altijd overal een issue geweest. Mensen bedoelde het natuurlijk goed (al begrijp je dat als puber totaaal niet) maar ik kan me niet anders herinneren dan ‘’je bent te dik’’ of ‘’vind je het niet erg dan hoe je eruitziet?’’.

Gelukkig ben ik nu helemaal happy met wie ik ben. Oké ik wil niet meer aankomen dan dat ik nu weeg, maar ik vind dat ik er leuk uitzie, ik heb een leuke baan en veel leuke mensen om me heen. Door wat ik vroeger heb meegemaakt vind ik het nu nog belangrijker om te laten zien dat je blij met jezelf mag zijn en dat niemand zich ooit hoeft te schamen voor zijn/haar lichaam! 

Deze toffe foto’s zijn gemaakt door: Iep Bergsma

Pas rond mijn 19e ben ik mezelf helemaal gaan accepteren. Dit kwam onder andere doordat ik via Instagram ontdekte dat er genoeg toffe plussize vrouwen waren die gewoon in bikini en met hun hele lichaam op de foto stonden en daar trots op waren! Als zij dit kunnen en durven, waarom ik dan niet? Waar schaamde ik me nou zo voor? Ik vond mezelf namelijk harstikke leuk, alleen dat lichaam was een ‘’probleem’’. Naar buiten in een jurkje? Nooit. Naar het strand in Nederland, in badpak of bikini? Nooit!

Naast de plussize vrouwen op Instagram vond ik steeds meer plussize online shops (en ja ja ja dat zijn er een hoooop, lucky me!). Daarbij kwam ik steeds meer artikelen en verhalen tegen van vrouwen en mannen met overgewicht die toch heel gelukkig met zichzelf waren. 

Toch heeft het nog zeker 5 jaar geduurd voordat ik ophield met het ‘’ja nu ga ik er echt voor, ik ga heel erg veel afvallen’’ of ‘’pas als ik veel ben afgevallen kan ik zo’n leuk badpak aan of kan ik pas echt gaan daten want eerder willen mannen me niet’’. Ook ben ik opgehouden met het luisteren naar negatieve mensen of mensen die ernstig gefocust zijn op afvallen en er perfect uit willen zien, want hey…er is geen perfect plaatje! Ik geloof er echt in dat je pas perfect bent als je helemaal jezelf bent en dat geld voor iedereen. Ongeacht je kledingmaat, cupmaat, je huidskleur of je seksuele voorkeur. 

Hoe ik eruitzie en me kleed past bij wie ik ben en daar ben ik blij mee. Dat wil niet zeggen dat ik nooit meer ga afvallen, maar op dit moment ben ik gelukkig met wie ik ben. Ik trek een bikini aan wanneer ik dat wil, ik weet waar ik wel en niet kan shoppen en ik hoef er niet aan te twijfelen of er een man is die mij aantrekkelijk vind, want dat is onzin, die zijn er zeker weten (again; lucky me). Daarbij kijken mensen echt niet constant naar me met de gedachte ‘’wat is dat meisje dik zeg’’, ook onzin! 

In deze plussize stories zal ik mijn verhaal op verschillende manieren met jullie delen. Van tips over waar ik mijn kleding koop tot persoonlijke verhalen die mij hebben geholpen bij het accepteren van mezelf. Ik hoop dat ik je hiermee kan inspireren en ik hoor graag wat je van mijn stories vindt.

ENJOY!
X

Hope you had fun reading my story!

 1. Esther Som

  October 16th, 2018 at 6:28 pm

  Yeaaaah you rock Ro! Je bent mooi zoals je bent (L) van binnen en buiten!

 2. Robin Meerman

  October 16th, 2018 at 6:31 pm

  LIEF! Dankjewel topper! #blondieandbrownie

 3. Nynke

  October 17th, 2018 at 5:35 am

  En zo is het maar net. #happyisnotadresssize

 4. Robin Meerman

  October 19th, 2018 at 11:45 am

  Precies, met die # ben ik het helemaal eens! 🙂

 5. Lizzy

  October 19th, 2018 at 11:10 am

  TROTS <3

 6. Robin Meerman

  October 19th, 2018 at 11:44 am

  THANKS MANAGER! xxxxxxx

 7. Erika

  October 19th, 2018 at 7:41 pm

  Knap mens!

 8. Robin Meerman

  October 22nd, 2018 at 4:56 pm

  Lief van je, super leuk dat je een kijkje hebt genomen Erika! Zo leuk! x

 9. Wendy

  October 22nd, 2018 at 4:06 pm

  Wat onwijs tof Robin, hele gave website ook (en prachtige foto’s). Keep it up ❤️

 10. Robin Meerman

  October 22nd, 2018 at 4:56 pm

  Ah ik vind het zo leuk dat je hebt gekeken, thanks! Mega lief, doet me goed! xx

 11. Marjan

  October 23rd, 2018 at 9:27 am

  Wat ontzettend stoer van je!

 12. Martijn

  October 24th, 2018 at 4:55 am

  Een authentieke dame met een authentieke website. Zeer inspirerend. Keep op going. <3

 13. Hanneke

  October 24th, 2018 at 7:50 am

  Ziet er goed en professioneel uit Robin!

  Groetjes Hanneke

 14. Jolanda Marti

  October 28th, 2018 at 8:43 pm

  Kinderen zijn zo genadeloos! Als kind heb ik dat ook mogen ervaren.
  Zo blij om te horen dat je jezelf omarmd hebt zoals je bent. Niemand verdient het om zich onzeker te voelen.
  Het benouwde bekrompen “hokje” van dat schoonheids ideaal mag wel even open gebroken worden. Super goed dat je laat zien hoe mooi je bent. Een inspiratie voor andere meiden die met onzekerheden lopen. X

 15. Romy

  January 15th, 2019 at 7:03 pm

  Mooi Robin! Je verhaal is heel herkenbaar. Helaas ook.
  Al jaren aan het jojo-en met mijn gewicht. Had ik al maar een klein stukje van jou zelfverzekerdheid! Word aan gewerkt hoor, kleine stapjes. Je bent een mooi voorbeeld, bedankt!

you said

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HEY BABE, LEAVE A COMMENT!