Robin Meerman

Oct 16, 2018

Waar koop ik mijn kleding?

BLOG!

THE

Oh ik hou ervan om uren online te shoppen (om vervolgens niks te kopen, voordat ik geen boodschappen meer kan doen). Ik durf eerlijk toe te geven dat ik soms uren ’s nachts elke webshop met plussize kleding check om te kijken of ze nog iets nieuws hebben. Eigenlijk alleen al om te weten wat er allemaal verkrijgbaar is. I know, misschien een beetje gek, maar ik ben graag up-to-date. Ik krijg vaak de vraag via Instagram waar ik mijn kleding koop en het leek me daarom een goed idee om mijn favoriete winkels en webshop (inclusief handige tips) met jullie te delen!

 

  1. Op de eerste plaats staat zeker weten ASOS. ASOS is een gigantische webshop met onwijs veel bekende en onbekende merken. Daarbij is er een speciale ASOS Curves selectie en hier kun je alles vinden, voor elke prijscategorie en voor elk lichaam. Sowieso heeft ASOS voor iedereen wel wat, lang, dun, dik…it’s there! Veel van mijn favoriete items komen dan ook via ASOS.
  2. Wehkamp. Iedereen kent Wehkamp, de webshop, wel (toch?) en soms lijkt Wehkamp misschien groot, veel en chaotisch. Toch is het voor chicks met een maatje meer perfect. Onder het kopje ‘grote maten’ kun je een verzameling van allerlei plussize kleding vinden van verschillende merken. Denk bijvoorbeeld aan de plussize collectie van Mango, River Island, Junarose, Only en Levi’s. 
  3. Ook al is de plussize collectie eigenlijk 9 van de 10 keer saai (maar dan ook echt saai!). Toch komen de meeste kleren uit mijn kledingkast van de H&M (en H&M+), het is goed zoeken en van de normale collectie pas ik alleen de T-shirts en truien in XL, toch heb ik veel van H&M (en dan het meeste van H&M+). De high-shaping-jeans in het zwart is mijn echte favoriet, hier verslijt ik er jaarlijks zo’n 4 van denk ik. 
  4. Zara. Als ik slanker was geweest kocht ik denk ik alles bij de Zara 😉 Toch pas ik redelijk wat kleding van de Zara (vooral de truien en shirts, ik heb soms zelfs een maat M). Bij deze winkel geldt echt de regel: shop your shape, not your size. Kijk goed naar de pasvorm van een kledingstuk, vaak is het oversized en past vaak gewoon.
  5. Oh, de regel ‘shop your shape, not your size’ geldt al helemaal bij de Monki. Bij de Monki is bijna alles oversized. Ik heb jurkjes in de kast hangen in maat M, maar ook blousjes van de Monki in maat XXL. Je moet goed kijken naar het materiaal en de pasvorm. Ik ben gek op de Monki, altijd net even wat anders dan anders!
  6. Miss Etam. Mensen reageren vaak een beetje gechoqueerd als ik zeg dat mijn leuke jurkjes van Miss Etam zijn, want Miss Etam is toch zo oubollig en niet zo jong/hip? Nou, daar klopt dus niks van. Ik kijk bij Miss Etam echt wel beter dan bij de rest van de winkels, want de hippe, jonge en leuke pareltjes moet je er echt uit zoeken, maar ze zijn er! Mijn mooiste jurkjes komen van Miss Etam (en waar denk je dat ik de meeste complimenten over krijg? Precies, die jurkjes!). 
  7. MS Mode. Een paar jaar geleden is MS Mode zich nog meer gaan richten op de hippe curvy vrouwen en dat vind ik te gek. Hoera voor MS Mode! Een winkel puur voor vrouwen met een maatje meer, met de perfecte pasvorm en vaak hele mooie items. Mijn favoriet is hier echt mijn regenjas (iedereen vraagt altijd hoe ik aan zo’n plussize regenjas kom, nou bij deze).
  8. Ik heb geen kledingkast vol items van dit merk, want dan zou ik snel door mijn geld heen zijn, maar de plussize collectie van Levi’s is ook fantastisch! Mijn mooiste jeans en mijn fijnste spijkerjasje ooit zijn van Levi’s. De plussize collectie kun je vinden bij o.a. ASOS, Zalando en Wehkamp. 
  9. PrimaDonna. Ohyeah voor lingerie en zwemkleding voor echt elke maat! PrimaDonna richt zich op de mooie curves van de vrouw in elke maat. Het zit ontzettend lekker, blijft lang mooi en past altijd goed bij je lichaam. Ik voel me altijd sexy en mooi in de lingerie van PrimaDonna (en nee dit zeg ik niet omdat ik af en toe gesponsord wordt, ik ben echt zo enthousiast!). Het is misschien iets duurder dan de lingerie die je normaal draagt, maar het is het 100% waard. 
  10. River Island plus collectie. Ik heb al eerder benoemd dat River Island plus te bestellen is via Wehkamp (en ook via ASOS trouwens), maar ik wil het graag ook nog apart benoemen, want oh wat heeft dit merk te gekke items voor curvy vrouwen. Van jeans tot zwemkleding, love it!

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer winkels en webshops waar je als curvy vrouw kunt winkelen en ik zal dan ook af en toe mijn outfits of tips delen, mocht je in de tussentijd vragen hebben? Waar kopen jullie je kleding? Let me know, ik help graag veder.

ENJOY!
X

Hope you had fun reading my story!

you said

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

HEY BABE, LEAVE A COMMENT!